onsdag 31 juli 2013

Happy Birthday Rowling and Potter!

Idag är en stor dag! Vår drottning Rowling firar nämligen sin 48:e födelsedag! Samtidigt firar vi en annan födelsedag, nämligen vår egna Harrys. Två av de viktigaste personerna i våra liv! För tänk hur mycket vi hade gått mist om annars!! Vill också passa på att gratta Neville Longbottom som fyllde år igår! Så grattis ännu en gång! Ni betyder så sjukt mycket för mig!





tisdag 30 juli 2013

Pumpkin juice!

Jag har nu på morgonen gjort färdigt mitt pumpajuiceprojekt! Såhär blev resultatet! Det var inte svårt alls!! Jag tog bara några flaskor som jag hade hemma, lagom stora, sedan limmade jag på pumporna på korken och till sist klistrade jag på etiketterna som
jag skrivit ut från datorn. Var dock tvungen att fylla i lite färg så att det såg lite mer levande ut. Sist men inte minst hällde jag i själva juicen! Prova själv!!


tisdag 28 maj 2013

The Wizarding Wold of Harry Potter bygger ut!!!

Gissa om jag blev helt överlycklig när jag fick veta att Harry Potter theme park i Universal Orlando restors sklle öppna en helt ny del! Jo det är för bra för att vara sant, men det är den också, sant! Det är nämligen så att Diagon Alley kommer att bli den nya delen. Byggandet har precis börjat och sesvara klart våren 2014! Där kommer det att finnas fler affärer, resturanger och till och med ett Gringotts! Mer information kommer att släppas framöver, hälsar de ansvariga, och jag hoppas verkligen att jag skulle få uppleva denna ortoliga upplevelse! Eller vad säger ni ;)  Hitta mer information här !




tisdag 16 april 2013

GRATTIS EMMA!!!

Det är nämligen så att världens bästa Emma Charlotte Duerre Watson (som spelar Hermione) Har fyllt 23 år!!! Hon är i alla fall en av mina favoritskådespelare och jag tror inte att någons skulle kunna ha gjort hennes roll bättre!
Emma berättar att hon liknar Hermione i mycket, bland annat när det gäller skolan,  kanske inte är lika mycket som Hermione är, men hon gillar att lära sig nya saker!
Hon har en tre år yngre bror och hennes föräldrar heter Jaquline och Chris.
Redan som ung visade hon stor talang för skådespeleri, hon har bara 9 år när hon fick sin roll i Harry Potter, och efter Harry Potter och Fenixorden så fick hon pris för bästa kvinnliga skådespelare!

Du är verkligen min förebild! Så stort Grattis Emma!





tisdag 2 april 2013

WEASLEYTIME!

Grattis till Fred och George som fyller år den första April! Det här är inget skämt, utan på riktigt! J.K Rowling skrev att de två Weasleytvillingarna föddes den 1:a April eftersom det är skämtets dag, det kanske var en av anledningarna för att de blev som de blev. De är i alla fall två av mina favoritkaraktärer och jag önskar de stort Grattis!

söndag 31 mars 2013

Sorgligt och glatt

Hej igen och glad påsk! I dagens inlägg skulle jag vilja passa på att sörja lite. Det är nämligen så att Richard Griffiths, som spelade Vernon Dursley i Harry Potterfilmerna har gått bort. Ingen kunde ha gjort rollen bättre än han gjorde! Det är alltid sorgligt när någon som man känner till lämnar oss, så därför vill jag att vi alltid ska komma ihåg honom som den fantastiska skådespelare han var!




 
 
R.I.P







Det glada idag är att Robbie Coltrane, som spelar vår underbaraste Hagrid i filmerna, nyrligen fyllt år! Igår närmare sagt! Så jag vill passa på att fira honom som den bästa Hagrid någonsin! Grattis!







måndag 25 mars 2013

Lite mer pyssel...

Hej igen! Jag har tydligen kommit in i en pysselperiod, så jag har gjort en besoarlåda för mina besoarer. Kommer även göra en advanced potion makingbok som jag visar upp senare, men såhär blev mitt senaste verk ;)



lördag 23 mars 2013

Egen Fjäderpenna!

Hej igen och förlåt för min passivitet, lovar att jag ska skriva mer nu i framtiden.
Men det som jag egentligen skulle berätta idag var att jag gjort en egen fjäderpenna! Igår eftermiddag när jag kom hem från skolan så kom jag inte på någonting speliellt att göra, så jag satte igång att pyssla lite. Som ni säkert har sett i ett tidigare inlägg så har jag inspirerats av Vilerias grymt coola fjäderpennor och såhär blev resultatet:

måndag 18 februari 2013

Grattis till Bonnie!

Igår fyllde Bonnie Wright år, vilket jag tyckte var värt att fira! Vem skulle annars ha gjort rollen som Ginny Wesasley bättre? I den första filmen hade hon endast en replik, "Good Luck" som hon sa till Harry när han skulle gå igenom väggen till perong 9 3/4, och det slutar med att hon gifter sig med honom! Vem trodde det från första början?
Anledningen att Bonnie säkte till rollen som Ginny var genom sin äldre bror. Han tyckte att hon liknade Ginny både i sätt och utseende och sa tll henne att hon bara måste söka till audition, och det kan vi tacka honom för! Efter 10 framgångsrika år som Ginny i Harry Potterfilmerna har hon inte haft problem med kändisskapet. Hon är inte bara underbar som Harrys tjej, utan också som fotomodell!

Ett stort Grattis till dig Bonnie!!!

onsdag 2 januari 2013

Gott Nytt år och Grattis till Tom Riddle!

Gott nytt år alla fina häxor och trollkarlar där ute! Jag tänkte även passa på att säga grattis till en av de viktigaste karaktärerna som finns i boken, för om inte han hade funnits hade det inte blivit någon berättelse! Så grattis till Tom Riddle/Dolder, Voldemort, Han-som-inte-får-nämnas-vid-namn, mörkrets herre, The dark Lord eller vad ni än vill kalla honom!
Och tack till Fred och George för alla fina fyrverkerier som vi får på Nyårsafron!

Ha ett riktigt gott nytt år allihopa! eller som vi Potterheads säger: A Harry New Year! ;)